Kakaové úlky
Těsto:
• 16 dkg rozemletých piškotů
• 10 dkg cukru hnědého
• 6 dkg másla
• 2 lžíce medu
• 2 lžíce kakaa
• 2 lžíce rumu
• moučkový cukr na obalování
Krém:
• 1 bílek
• 7 dkg moučkového cukru
• 5 dkg másla
• 1 žloutek
Postup:
Z rozemletých piškotů, hnědého cukru, másla , medu, kakaa a rumu vytvoříme těsto. Vytvarujeme z něho kuličky, které obalíme v práškovém cukru, vložíme je do formičky a prstem povytláčame tvar. Druhou stranou vařečky uděláme v úlky otvor. Na krém smícháme bílek s moučkovým cukrem, zahřejeme nad párou a necháme vychladnout. Máslo vytrepeme se žloutkem. Obě směsi spojíme, když budou mít stejnou teplotu, pomocí lžičky dáváme do otvoru každého úlky. Nakonec uzavřeme piškotem, aby krém nevytekl