Kakaové úlky

Těsto:

•  16 dkg rozemletých piškotů
•  10 dkg cukru hnědého
•  6 dkg másla
•  2 lžíce medu
•  2 lžíce kakaa
•  2 lžíce rumu
•  moučkový cukr na obalování

Krém:

•  1 bílek
•  7 dkg moučkového cukru
•  5 dkg másla
•  1 žloutek

Postup:

Z rozemletých piškotů, hnědého cukru, másla , medu, kakaa a rumu vytvoříme těsto. Vytvarujeme z něho kuličky, které obalíme v práškovém cukru, vložíme je do formičky a prstem povytláčame tvar. Druhou stranou vařečky uděláme v úlky otvor. Na krém smícháme bílek s moučkovým cukrem, zahřejeme nad párou a necháme vychladnout. Máslo vytrepeme se žloutkem. Obě směsi spojíme, když budou mít stejnou teplotu, pomocí lžičky dáváme do otvoru každého úlky. Nakonec uzavřeme piškotem, aby krém nevytekl

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus