Bublanina (bez vážení)

Bublanina (bez vážení)  

Potřebujeme:

4 vejce, 2 dcl krystalového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 3 dcl hrubé mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl mléka, 1 kypřící prášek, 2 bal. vanilkového cukru na posyp

Jak na to:

  Z bílku se špetkou soli a trochou cukru vyšleháme na tuhý sníh, odložíme do chladničky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Střídavě do žloutkové hmoty zašleháme mouku s kypřícím práškem, olej a mléko. Nakonec zlehka přidáme sníh. Těsto vylijeme na vymazaný pomoučený plech, obložíme ovocem podle sezóny-jahody, maliny, rybíz, třešně ... Posypeme ještě vanilkovým cukrem a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180° C asi 35-40 min. Během pečení troubu neotevíráme. 


 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus