Banánoví indiánci
Použité suroviny:
32 kulatých piškotů
2 velké pevné banány
250 g čokolády na vaření
1 lžičku stoprocentního tuku
1 balení bílé čokoládové polevy (nemusí být)
Jak recept připravit:
Čokoládu na vaření a lžičku tuku dáme do kastrůlku. Kastrůlek s čokoládou postavíme do hrnce s vroucí
vodou a za občasného míchání rozpustíme. Oba banány nakrájíme na kolečka 16 koleček.
Kolečka banánu vložíme mezi dva piškoty a spíchneme párátkem. S jeho pomocí obalíme indiánky ze všech
stran v rozpuštěné čokoládě. Na plech nebo kuchyňské prkénko natáhneme fólii, postavíme na ni indiánky
obalené v čokoládě a dáme je zchladit, aby poleva ztuhla.
Z indiánků opatrně vytáhneme párátko. Bílou polevu připravíme podle návodu a postříkáme indiánky.