Čertovské prsa
Čertovské prsa
Potřebujeme:
1,5 kg nových brambor, 4 kusy kuřecích prsou, 30 dkg tvrdého sýra, 2 papriky - červenou a zelenou, 2 rajčata, 1 větší cibule, 6 čerstvých kulatých feferónek, 10 zavařených kulatých feferónek, 1 smetana na šlehání, 1 kyselá smetana, sůl, černý pepř, majoránka, olej
Jak na to:
Cibuli nakrájíme na kolečka a na roehřáté pánvi opražíme do hněda. Dále opékáme a postupně přidáváme nakrájenou papriku, feferónku, sůl, koření a zalijeme smetanou na šlehání. Osolené a okořeněné kuřecí prsa opečeme na samostatné pánvi a polijeme připravenou směsí. Brambory ve slupce nakrájíme na hranolky. Podáváme polité dresinkem, který připravíme smícháním zakysané smetany, nakrájených feferónek a dužiny z rajčat. Ozdobíme nastrouhaným sýrem.