Z uzeným masem bramborové knedlíky

Použité suroviny:

750 g uvařených brambor
dle potřeby: hrubá mouka
dle chuti: sůl a zelená petrželka
2 vejce
50 g hrubě posekaných škvarků
náplň:
350 g hub
dle potřeby: sádlo
1 cibule
2 vejce
dle chuti: sůl a pepř
dle chuti: mletý kmín

Jak recept připravit:

Studené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, rozšlehaná vejce, mouku, hrubě nasekané škvarky a řádně
promícháme. Přidáme podle potřeby mouku a jemně nasekanou zelenou petrželku. V kastrolu na sádle osmažíme
pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, mletý kmín, sůl a dobře 10 minut restujeme. Přidáme 2 vejce,
pepř, promícháme a necháme vychladit. Někdy přidávám 2 stroužky česneku. Z těsta vytváříme kulaté knedlíky,
do kterých dáváme po 1 polévkové lžíci houbové směsi nebo vyválíme plát, který rozdělíme na 2 části, potřeme
houbovou směsí, pořádně zabalíme a v ubrousku vaříme 20 minut. Podáváme samostatně sypané v sádle osmaženou
cibulkou nebo jako přílohu.