Šunka a cibulka v bramborových placičkách
Použité suroviny:
Brambory vařené ve slupce 4 ks
Mouka polohrubá 4 lžíce polévková vrchovatá
Šunka drůbeží 5 plátek
Cibule středně velká 2 ks
Sádlo 2 lžíce polévková vrchovatá
Jak recept připravit:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na pomoučený vál, přisypeme mouku a osolíme, šunku
nakrájíme na kostičky a vše řádně promícháme.
Vyválíme plát silný asi půl centimetru, skleničkou vykrajujeme kolečka a smažíme pomalu z obou stran na
sádle. Zlatavé placičky vyndáme na kuchyňskou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Pokud je sádlo čisté, bez připálené mouky, můžeme v něm osmahnout i na plátky nakrájenou cibuli - jinak
pánev vytřeme kuchyňskou utěrkou a dáme lžičku sádla nového.
Servírujeme posypané osmaženou cibulkou.