Rendlík bramborový se sýrem
Použité suroviny:
4 brambory | 2 lžíce olivový olej | špetka sůl, pepř | na formičky tuk | svazek bazalka | 200 g čerstvý
kozí sýr | 125 g smetana ke šlehání | 1 stroužek česnek
Jak recept připravit:
Brambory omyjeme a asi 20 minut vaříme ve vodě. Ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 1 lžíci
oleje je za stálého obracení opečeme dozlatova.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Brambory rozdělíme do 4 vymazaných ohnivzdorných misek a trochu
osolíme.
Bazalku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a brambory jimi posypeme. Trochu si necháme na ozdobu.
Sýr rozmačkáme vidličkou a utřeme jej dohladka se zakysanou smetanou. Oloupeme česnek a prolisujeme ho do
sýra. Krémem brambory zakryjeme, trochu opepříme a pokapeme zbylým olejem. Zapékáme asi 8 minut.