Rebarborová omeletka

Použité suroviny:

250 ml mléka
1 vejce
2 hrsti ovesných vloček
1-2 hrsti hladké pšeničné mouky
1 lžičku prášku do pečiva
špetku soli
4 hrsti nakrájených rebarborových řapíků
cukr krupici, vanilkový (nebo skořicový) cukr
4 lžíce másla na smažení

Jak recept připravit:

V mléce rozmícháme celé vejce, špetku soli, lžičku cukru, přidáme vločky a necháme chvíli odstát.
Pak přidáme hladkou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, a vymícháme hladké těstíčko.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na něj hrst rebarbory (nebo jablek). Zamícháme, posypeme lžičkou
cukru, opět zamícháme a zalijeme čtvrtinou těstíčka.
Smažíme z obou stran dorůžova. Kdo neumí obracet omelety ve vzduchu, tak pravděpodobně připraví
rebarborový trhanec, který pravděpodobně nebude vypadat tak krásně jako omeleta, ale na chuti mu to rozhodně
neubere.