Ranné brambory s tvarohovým salátem
Použité suroviny:
600 g nových brambor
dle chuti: sůl a pepř
5 lžic Jihočeského mléka
1 kg nízkotučného tvarohu Madeta
1 svazek mladé cibule
1 svazek ředkviček
1 svazek petržele
1 svazek pažitky
2 stroužky česneku
dle chuti: nať řeřichy
Jak recept připravit:
Brambory důkladně opereme a dáme do hrnce, přelijeme vodou, osolíme a přikryté vaříme 30 minut. Neloupeme
je.
Mezitím připravíme salát. Přilijeme mléko do tvarohu a dohladka utřeme.
Cibulku i s natí očistíme, opereme a nakrájíme na slabá kolečka. Trošku zelené natě odložíme stranou.
Ředkvičky odkrojíme od natě, opereme a 2-3 dáme stranou. Nahrubo nasekáme. Cibuli spolu s ředkvičkami přidáme
k tvarohu.
Petrželku a pažitku opereme a jemně nasekáme. Česnek utřeme a vše přidáme k tvarohu.
Řeřichu otrháme a nakonec s ní dozdobíme tvaroh s bylinkami. Přidáme zbytek cibulové natě a ozdobně
nakrájenou ředkvičku. Na talíř přidáme horké brambory a servírujeme.