Pyré bramborové s kuřátkem

Použité suroviny:

Pyré:
1,300 g brambor
1 špetka muškátového oříšku
1 cibule
5 lžic Jihočeského másla
47 stružků utřeného česneku
225 ml smetany
dle chuti: hrubá sůl a mletý černý pepř
Kuře:
400 g kuřecích stehýnek
2 lžičky koření na kuře
0,5 dl piva
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
dle chuti: sůl a pepř

Jak recept připravit:

Brambory opláchneme a oloupeme, poté je nakrájíme na 3 cm kostky. Brambory povaříme 20 minut ve vodě,
poté vodu slijeme a na brambory nalijeme smetanu. přidáme sůl, pepř, rozmixujeme a ještě chvilku vaříme.
Cibulku nasekanou na co nejjemnější kousky a utřený česnek zlehka orestujeme na pánvi a máslem. Poté přidáme
do brambor. Na závěr vše ještě jednou ušleháme.
Podáváme s grilovanými kuřecími stehýnky. Marinádu na kuře připravíme v misce, ve které smícháme med,
koření na kuře, sůl, pepř, pivo a olej. Kuřata do marinády naložíme do druhého dne a poté ugrilujeme.