Pekáček s brambor

Použité suroviny:

8 brambor
300 g mletého masa
2-3 stroužky česneku
dle chuti mletá paprika
3 vejce
2 dl mléka
120 g strouhaného sýra
dle chuti kmín
dle chuti pepř
dle chuti sůl
dle potřeby tuk
dle potřeby olej

Jak recept připravit:

Česnekem vymažeme pekáček a poté jej dobře vymažeme tukem. Na dno rozložíme polovinu oloupaných a na
plátky pokrájených brambor. Okořeníme a osolíme. Na rozehřátém oleji osmahneme mleté maso a opečeme dohněda.
Okořeníme a dáme na brambory. Na maso rozložíme zbývající část brambor pokrájených na plátky a opět
okořeníme. Pokrm vložíme do předehřáté trouby a zapečeme. V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na směs a
pečeme. Před koncem tepelné úpravy povrch pokrmu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.