Ostré brambory
Použité suroviny:
500g brambor oškrábaných a nakrájených na kousky
400g sterilovaných rajčat krájených
1 stroužek česneku rozmačkaného
1 chilli paprička nasekaná nadrobno
1-2 čajové lžičky kajenského pepře
60ml olivového oleje
1 polévková lžíce sušené šalvěje
sůl
Jak recept připravit:
V osolené vodě uvaříme brambory, aby změkly, ale nebyly rozvařené. Necháme okapat.
V rendlíku smícháme rajčata, česnek, chilli papričku a kajenský pepř. Osolíme a za stálého míchání pomalu
ohříváme.
Na oleji osmažíme brambory do křupava. Přebytečný tuk z brambor odsajeme papírovým ubrouskem.
Do rajčatového základu přidáme brambory a v dlani rozemnutou šalvěj. Promícháme a podle chuti ještě
přisolíme.