Nákyp bramborový se špenátem
Použité suroviny:
1 kg brambor, 50 dkg listového špenátu, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 200 g kysané smetany, 3
lžíce oleje, 250 ml mléka, 1 červená paprika, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku
Jak recept připravit:
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a pokapeme trochou mléka. Na oleji osmahneme na jemno
posekanou cibuli a česnek, přidáme pokrájený špenát a pár minut podusíme. Osolíme a opepříme. Pekáček
vymažeme máslem a dno vyložíme polovinou brambor. Na ně nalijeme směs špenátu, položíme druhou vrstvu brambor
a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C . Po deseti minutách zalijeme vejcem, které jsme rozšlehali s
kysanou smetanou a mlékem. Pečeme 15 minut.