Koláč bramborový s tuňákem
Použité suroviny:
Korpus: | 450 g brambor, pokrájených na kostičky | 25 g másla | 6 lžic hladké mouky | Náplň: | 1 lžíce
rostlinného oleje | 1 nasekaná šalotka | 1 rozetřený stroužek česneku | 1 červená paprika pokrájená na plátky
| 175 g tuňáka v solném nálevu, zbavený nálevu | 50 g konzervované cukrové kukuřice bez nálevu | 1,5 dl
nízkotučného mléka | 3 vejce | 1 lžíce nasekaného kopru | 50 g nízkotučného zralého sýra, nastrouhaného | dle
chuti: sůl a pepř
Jak recept připravit:
V hrnci uvařte brambory. Nechte je okapat a propasírujte je. Přidejte máslo, mouku a utvořte tvárné
těsto.
Rozválejte bramborové těsto po zamoučněné pracovní desce a vtlačte je do koláčové formy o průměru 20 cm.
Popíchejte povrch těsta vidličkou. Pečte 20 minut v předehřáté troubě při
200 °C.
V pánvi ohřejte olej, přidejte šalotku, česnek a papriku a smažte na mírném plameni 5 minut. Nechte
okapat olej a lžící nanášejte směs na koláčový korpus. Rozeberte tuňáka na drobné kousíčky a rozložte ho
spolu se sladkou kukuřicí navrch těsta.
V misce smíchejte mléko, vejce, nasekaný kopr a okořeňte.
Vylijte směs z misky do korpusu a posypte nastrouhaným sýrem.
Pečte 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne. Ozdobte čerstvým koprem a plátky citrónu.