Knedlíky plněné křepelčími vejci
Použité suroviny:
500 g brambor
250 g hrubé mouky
100 g kladenské pečeně
25 křepelčích vajíček
100 g čabajky nebo šunky
1 vejce
dle chuti: sůl
1 cibuli
Jak recept připravit:
Uvaříme brambory ve slupce, křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme je. Pak studené brambory
oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj váleček a
rozkrájíme ho na kousky. Každé křepelčí vajíčko zabalíme do kolečka čabajkového salámu nebo šunky a obalíme
kouskem bramborového těsta. Připravené knedlíky uvaříme v osolené vodě. Na pánvi opečeme na kostičky
nakrájenou kladenskou slaninu a nakrájenou cibuli. Knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme slaninou s
cibulkou.