Chutné šťavnaté brambory

Má te ve zvyku připravit rodině k večeři francouzské brambory? Asi i u vás jako i v jiných domácnostech se po tomto jednoduchém, ale chutném jídle jen tak zapráší. My máme malou fintu, jak osvědčený recept vylepšit.

Většina receptur v kuchařských knihách uvádí použít ve slupce uvařené brambory, které byste odloupávali nakrájíme na kostičky či kolečka. Zkusme jednou použít syrové brambory. Jednoduše je oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Pak do olejem vytřené vojenské mísy poklademe jednotlivé vrstvy brambor, tence nakrájené klobásy a na kolečka rozkrájené vejce, každou bramborovou vrstvu vždy posolíme a pokapeme olejem. Dobu pečení musíme trochu prodloužit, ale čas celkové přípravy se neprodlužuje, protože jsme získali asi hodinku potřebnou na uvaření a očištění brambor ve slupce. K šťavnatosti francouzských brambor pomohou i dvě syrové vajíčka rozkvrdlaném  deci mléka a ochucené vegetou, kterými zalijeme povrch jídla. Potom ho ještě na deset minut dáme do trouby zapéct bez pokličky.