Brambory s provensálským kořením,rajčaty a smetanou

Použité suroviny:

750g brambor, 1 cibule, 1 lžička provensálského koření, 2 lžíce oleje, 4 rajčata, 100 ml 12 procentní
smetany, sůl, pepř, hlávkový salát na oblohu

Jak recept připravit:

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s jemně nakrájenou cibulí a
provensálským kořením. V hlubší pánvi zahřejte olej a směs na něm osmahněte. Když jsou brambory osmažené,
zalijte je malým šálkem vody a zvolna duste cca 10 minut, dokud nejsou skoro měkké. Spařte, oloupejte a
nakrájejte na kostičky rajčata, nasypte je k bramborám, zalijte smetanou, osolte, opepřete, promíchejte a 2-3
minuty povařte. Rozdělte na talíře a obložte listy hlávkového salátu. Podávejte samotné nebo jako přílohu k
různě upravenému masu či zelenině.