Brambory pečené s lahůdkovou cibulkou

Použité suroviny:

1,5 kg brambor | 1 svazek naťové cibulky | 2 bílé jogurty | dle chuti: sůl | dle potřeby: olej na
fritování

Jak recept připravit:

V osolené vodě si uvaříme brambory - pokud máme kvalitní brambory, tak dáme přednost vaření se slupkou.
Během vaření si drobně nakrájíme naťovou cibulku - pokud máte zahrádku, je výborná sibiřská cibulka, kterou
můžete mít čerstvou po celý rok až dlouho do zimy a která je nenáročná na péči. Dále si rozmícháme jogurty s
mlékem a solí tak, aby vznikla tekutina trochu hustší než kefír. Uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na
čtvrtky a opečeme ve fritovacím hrnci až se na nich vytvoří zlatá a křupavá kůrka. Ještě horké servírujeme na
talíř, polijeme zředěným a ochuceným jogurtem a hustě posypeme nakrájenou cibulkou. Vhodným doplňkem této
dietní a lehké večeře může být na kolečka nakrájená salátová okurka či na čtvrtky nakrájená rajčata.