Bramborovo nivové placičky

Použité suroviny:

500g brambor, Jihočeská Niva 50% porce 220 g, 100g hrubé mouky, 2 hrušky, 1 vejce, trochu cukru, olej na
smažení, mouka na vál, rozmarýn na ozdobu.

Jak recept připravit:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme, oloupeme, nastrouháme najemno a vložíme je do mísy. Posypeme
moukou, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme tužší těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát a tvořítkem z něj vykrájíme kolečka.
Vložíme je do pánve s rozehřátým olejem, usmažíme z obou stran dozlatova a necháme odkapat na papírovém
ubrousku.
Hrušky omyjeme, rozpůlíme, řeznou stranou obtiskneme do cukru, pak strejnou stranou pložíme na rozehřátou
teflonovou pánev a počkáme, až cukr lehce zkaramelizuje a rozteče se. Bramborové placičky posypeme
rozdrobenou nivou (část si můžeme ponechat na ozdobu). Postavíme jich vždy několik na sebe a na vršek
položíme půlku hrušky, kterou ozdobíme kouskem nivy a snítkem rozmarýnu.