Kukuřičná kaše s česnekovým máslem
Použité suroviny:
250 ml mléka
250 ml vývaru z kostky
80 g česnekového másla
dle chuti: sůl a muškátový oříšek
150 g kukuřičné krupice
1 vejce
1 žloutek
dle chuti: rozmarýn
1 feferonka
2 stroužky česneku
Jak recept připravit:
Svaříme mléko s vývarem a 2 lžícemi česnekového másla. Osolíme je a ochutíme muškátem. Vmícháme krupici a
za stálého míchání asi 40 minut vaříme. Do těsta přimícháme vejce se žloutkem. Polentu naneseme ve vrstvě
silné asi 1 a 1/2 cm na plech a necháme vychladnout. Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a spolu s feferonkou
najemno nasekáme a osmahneme na oleji. Spaříme a oloupeme rajčata. Nakrájíme na kousky a nasypeme do pánve.
Omáčku osolíme a přikrytou dusíme. Předehřejeme gril. Polentu nakrájíme na kusy a po každé straně 4 minuty
grilujeme. Podáváme potřené česnekovým máslem a bylinkovou omáčkou.