Barevné kuřecí asijské stehna
Barevné kuřecí asijské stehna
Potřebujeme:
400 g vykostěných kuřecích stehen, 1 cibule, 3 papriky - červená, zelená, žlutá, 1 malá konzerva bambusových výhonků, půlku hrnku slepičího vývaru (může být i instantní bujón), 1 cl sherry, whisky nebo brandy, olej, solamyl, rýže ve varných sáčcích, kari koření, zázvor, sojová omáčka, chili paprička
Jak na to:
Vykostěnené kuřecí stehna pokrájíme na kostičky, přidáme olej, sójovou omáčku, zázvor, kari, brandy a solamyl - promícháme. Přikryjeme, necháme asi půl hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme podélně na měsíčky, papriku na malé kosočtverce. Na pánvi rozpálime olej, marinované maso na něm rychle osmažíme, potom vybereme. Do výpeku dáme smažit cibulku spolu s paprikou a chilli papričkama. Po minutě vaření přidáme bambusové výhonky a smažíme ještě asi minutu. Do pánve pak vrátíme maso, zalijeme vývarem, přidáme trochu sojové omáčky. Na mírném ohni povaříme asi sedm minut. Při přípravě rýže můžeme do ní kromě soli přidat kari koření, rýže tak získá pěknou žlutou barvu.