Jablečno-krémový koláč
Jablečno-krémový koláč
Potřebujeme:
400 g zmraženého lístového těsta, ½ l smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 stužovač šlehačky
Náplň:, 1 kg jablek, 1 citron, 0, 4 l vody, 150 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g vanilkového pudinku , 1 ČL skořice
Jak na to:
Z těsta vyválejte 2 obdélníky, přeneste je na plech, propíchejte vidličkou a upečte. Jeden plát potřete jablkovou náplní a nechte vychladnout. Šlehačku vyšlehejte s vanilkovým cukrem a stužovačem, natřete na nádivku, přikryjte druhým plátem a na několik hodin uložte v chladu. Koláč posypte vanilkovým cukrem a skořicí a nakrájejte na řezy.
Náplň: Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky, promíchejte s citronovou šťávou a vložte do hrnce. Zalijte 0,3 l vody, přidejte krystalový a vanilkový cukr, skořici a duste do měkka. Zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody a za stálého míchání krátce povařte.