Zapékáná kapusta s mletým masem a rýží

Zapékáná kapusta s mletým masem a rýží

Potřebujeme:

kapusta, mleté maso, rýže, sůl, vegeta, kmín, pepř (nebo podle chuti), česnek, trošku kečupu, vajíčka, mléko nebo smetana, olej
Jak na to:

Uvaříme, vlastně udusíme si rýži. Mleté maso si orestujeme na oleji, přidáme sůl, pepř, česnek (buď rozdrcený nebo na plátky), trochu kečupu a podlejeme troškou vody. Potom dusíme. Kapustu pokrájíme na kousky a dáme do osolené vody s kmínem, vaříme tak max. 5 minut, ať jejen trošku měkká. Vezmeme plech (používáme silikonový, připadně normálním ale, ten je třeba vymastiť a vysypat strouhankou) a na dno dáme měkkou kapustu. Nahoru položíme mleté maso a navrch dáme rýži, dobře přitlačíme rukou. V nádobě si rozmícháme vajíčka s mlékem (nebo smetanou) a vegetou. Tuto směs vylijeme na rýži a dáme zapéct.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus