Zapečené mleté maso se zeleninou

Zapečené mleté maso se zeleninou

Potřebujeme:

mleté maso, 2-3 vejce, sůl, mleté černé koření, majoránka, 1 starší rohlík nebo houska, zmražená zelenina, 1-2 dcl smetany na šlehání, 1 větší cibule, mletá červená paprika, česnek
Jak na to:

Dopředu si uvařte ve slané vodě jedno balení zmražené zeleniny. Do větší mísy dejte mleté maso, vejce, přidejte nakrájenou cibuli, osolte, okořeňte. Dále přidejte majoránku, a rohlík na chvilku namočte do vody, vyždímejte a přidejte k masu. Nakonec přidejte mletou červenou papriku, rozmačkaný česnek a pořádně promíchejte. Na dno menšího pekáče nebo jánské mísy navrstvíte polovinu masové směsi. Na to dejte uvařenou zmraženou zeleninu a přikryjte zbývající masovou směsí. Mleté maso poskládejte na zeleninu, polejte šlehačkovou smetanou a dejte do vyhřáté trouby .Jako příloha vhodně poslouží kyselé dušené zelí a vařené brambory.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus