Zámořský bagetový nákyp
Zámořský bagetový nákyp
Potřebujeme:
200 g mletého masa, 50 g tvrdého sýra, 2 bagety, 1 kyselá smetana, 1 cuketa, 1 PL oleje, 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, petrželová nať, chilli koření, černé mleté koření, sůl
Jak na to:
Bagety nakrájíme na 1 cm široké plátky a část z nich rozložíme na dno vymazané zapékací nádoby. Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, zprudka orestujeme, okořeníme a ochutíme solí. Takto upravené maso rovnoměrně rozprostřeme na nakrájené bagety. Cukety nakrájíme na tenké plátky, které zlehka opečeme na troške oleje a česneku. Rozložíme ji na maso a přikryjeme zbývajícími plátky bagety. Do zakysané smetany vmícháme vejce a část nastrouhaného sýra. Ochutíme solí, pepřem a vylijeme na bagety. Zámořský nákyp pečeme při 200 ° C asi 45 min. Těsně před dopečením posypeme zbývajícím sýrem, který necháme ještě 10 min. zapékat..