Mletý řízek

Mletý řízek

Potřebujeme:

1 kg mletého vepř. masa, 300 g nastrouhaného tvrdého sýra, 3 dcl vlažného mléka, 1 / 2 KL pepře a 1 / 2 KL soli
Na obalování: vajíčko, mouku a strouhanku
Jak na to:

Pokud nemáme mleté maso, tak si maso rozemelte. Nastrouháme si sýr a přidáme ostatní suroviny (mléko, pepř a sůl). Všechny spolu zamícháme, nejlépe rukou. Necháme asi 40 min odstát, ale pokud chceme řízky dělat ihned, tak přidáme pouze 2 dcl mléka.
V rukách vytvarujeme řízky tlusté asi 1,5 cm a obalíme v trojobalu jako klasický řízek. Vysmažíme z obou stran. Podáváme s majonézový salátem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus