Mleté telecí řízky s kaviárem a holandskou omáčkou

Mleté telecí řízky s kaviárem a holandskou omáčkou

Potřebujeme:

600 g telecího masa, mléko, 1 houska, 1 vejce, olej, 4 na tvrdo uvařená vejce, kaviár, mléko (voda), mletý pepř, muškátový oříšek,, Holandská omáčka:, 1 dl mléka, 2 dl vývaru z kostí, 4 žloutky, 40 g másla, sůl, citronová šťáva
Jak na to:
 
Umyté maso odblaňte. Housku namočte do mléka (vody), vyždímejte a spolu s masem pomelte. Potom směs osolte, přidejte mletý pepř, postrouhaný muškátový oříšek, vejce a spolu dobře rozmíchejte.Desku si posypte moukou a vytvořte řízky, které potřete olejem, pokládejte na dobře rozehřátý grilovací rošt a grilujte z každé strany 3-4 min.
Hotové řízky dejte na mísu, na každý dejte polovičku uvařeného vejce a na něj položte hromádku kaviáru. Podávejte s hranolkami a holandskou omáčkou.

Holandská omáčka:
Do hrnku nalijte mléko a vývar z kostí, přidejte žloutky, máslo a nad parou šlehejte až do zhuštění. Do husté omáčky přidejte sůl, přikvapkajte citrónovou šťávu a promíchejte.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus