Mleté maso v cestě

 Mleté maso v cestě 

Potřebujeme: 

Těsto: 300 g polohrubé mouky, 9 lžic mléka, 4 lžíce oleje, sůl, 100 g tvarohu, 50 g zakysané smetany, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 

Náplň: 500 g mletého vepřového masa 1 vejce, sůl, mletou sladkou červenou papriku, majoránka, paprikovou pastu, petrželku, mletý pepř, nastrouhaný tvrdý sýr 

Na zatřetí: 1 žloutek 

Jak na to: 

Do mouky přidáme mléko, olej, kypřící prášek, tvaroh, sůl, kyselou smetanu a společně promícháme. Těsto rozválíme na pomoučené desce, potřeme nádivkou, strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Smotáme do rolády a pokrájíme na kousky. 

Do vymazané zapékací mísy ukládáme těsně vedle sebe pokrájané kousky rolády. Potřeme žloutky a vložíme péct do vyhřáté trouby. 

Po upečení posypeme balkánských sýrem. 

Náplň: Mleté maso ochutíme solí, mleto sladkou červenou paprikou, majoránka, paprikovou pastou a pepřem. Přidáme vejce a promícháme.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus