Mleté maso v cestě
Mleté maso v cestě
Potřebujeme:
Těsto: 300 g polohrubé mouky, 9 lžic mléka, 4 lžíce oleje, sůl, 100 g tvarohu, 50 g zakysané smetany, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Náplň: 500 g mletého vepřového masa 1 vejce, sůl, mletou sladkou červenou papriku, majoránka, paprikovou pastu, petrželku, mletý pepř, nastrouhaný tvrdý sýr
Na zatřetí: 1 žloutek
Jak na to:
Do mouky přidáme mléko, olej, kypřící prášek, tvaroh, sůl, kyselou smetanu a společně promícháme. Těsto rozválíme na pomoučené desce, potřeme nádivkou, strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Smotáme do rolády a pokrájíme na kousky.
Do vymazané zapékací mísy ukládáme těsně vedle sebe pokrájané kousky rolády. Potřeme žloutky a vložíme péct do vyhřáté trouby.
Po upečení posypeme balkánských sýrem.
Náplň: Mleté maso ochutíme solí, mleto sladkou červenou paprikou, majoránka, paprikovou pastou a pepřem. Přidáme vejce a promícháme.