Hovězí pečínka po zahradnicku

Hovězí pečínka po zahradnicku

Potřebujeme:

1, 5 kg hovězích plátků v celku, 50 g másla,, Omáčka:, 1 karotka, 1 cibule, 1 větvička celerové natě, 50 g másla, 50 g mletého hovězího masa, 1 kopcovitý PL mouky, 1 sklenice suchého bílého vína, ¼ l silného hovězího vývaru, 1 / 8 l Madeiry, Petrželová nať, šalvěj, majoránka, tymián, sůl, pepř,, Příloha:, po ½ kg malé karotky, malé červené řepy, zelené fazolové lusky, nasekaná petrželová nať

Jak na to:

Omáčka: karotky a cibuli očistěte a jemně posekejte, celerovou nať nakrájejte na malé kousky. Směs poduste na másle dozlatova. Přidejte do ní mleté maso, bylinky a dobře opečte. Poprášte moukou. Nechte orestovat zalijte bílým vínem, vývarem a lžičkou madeiry. Ochuťte a nechte 20 min. povařit.

Příloha: karotky a řepu očistěte a umyjte. Ozdobným nožem nakrájejte na pěkné tvary. 10 min. je blanšírujte v osolené vodě a nechte okapat. Fazolové lusky odstopkujte a povařte v osolené vodě. Nechte v teple.
V pekáči si rozpalte máslo, položte na něj hovězí plátky a opečte ze všech stran. Když má zlatohnědá barvu, přidejte karotky a řepu, přikryjte a nechte 30 minut dusit.
Omáčku z madeiry preceďte, nalijte do pekáče s masem a nechte dalších 10 min. dusit. Před podáváním doplňte zbývající madeiru, ale už nevařte. Upečené maso položte na předehřátou misku, obložte zeleninou, přelijte omáčkou a posypte petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus