Bramborová roláda s masem
Bramborová roláda s masem
Potřebujeme:
600 g brambor vařených ve slupce, 2 vejce, 7 lžic polohrubé mouky, sůl, 50 g žampionů, 1 cibule, 300 g mletého masa, kečup, rajčatový protlak, mleté bílé koření, mletý muškátový oříšek, olej, sůl, petrželová nať
Potřebujeme:
600 g brambor vařených ve slupce, 2 vejce, 7 lžic polohrubé mouky, sůl, 50 g žampionů, 1 cibule, 300 g mletého masa, kečup, rajčatový protlak, mleté bílé koření, mletý muškátový oříšek, olej, sůl, petrželová nať
Jak na to:
Brambory oloupeme, pomeleme , přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Rozválíme ho a naplníme nádivkou, přičemž asi 5 cm od okraje těsta necháme volných. Těsto přeložíme a okraje přitiskneme k sobě. Potřeme rozšlehanými vejcem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut. Nádivku připravíme ze směsi nakrájených žampionů a cibule, udušení na oleji. Přidáme mleté maso, lžíci kečupu, lžíci rajčatového protlaku, bílý pepř, muškátový ořech, sůl a petrželku. Vše dobře promícháme a podusíme.
Brambory oloupeme, pomeleme , přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Rozválíme ho a naplníme nádivkou, přičemž asi 5 cm od okraje těsta necháme volných. Těsto přeložíme a okraje přitiskneme k sobě. Potřeme rozšlehanými vejcem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut. Nádivku připravíme ze směsi nakrájených žampionů a cibule, udušení na oleji. Přidáme mleté maso, lžíci kečupu, lžíci rajčatového protlaku, bílý pepř, muškátový ořech, sůl a petrželku. Vše dobře promícháme a podusíme.