Vepřové plátky v bramborovém těstíčku

Potřebujeme:

8 plátků vykostěné krátké kotlety, 3 PL hladké mouky, 2 vejce, 2 PL mléka, 4-5 velkých brambor, olej na smažení, petrželová nať, mleté pepř, sůl

Jak na to:

Brambory oloupejte, nahrubo postrouhejte, tekutinu vytlačte a slijte.
Maso zlehka naklepte, osolte a jemně okořeňte. Plátky obalte v mouce, vejce av postrouhaných bramborách. Dobře přitiskněte. V hlubší pánvi zahřejte olej a vyprážte v něm potahované řízky z obou stran po 7-8 min. Při obracení dávejte pozor, aby se vám brambory neolupovali. Podávejte se sterilizovanou zeleninou a vařenými bramborami. Brambory ozdobte nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus