Vepřové maso po uhorsku
Vepřové maso po uhorsku
Potřebujeme:
vepřové stehno (cca 700 g), cibuli, mletou červenou papriku, sůl resp. bylinková mořskou sůl, 1-2 rajčata, dietní salám, česnek, šlehačku, kečup
Jak na to:
Vepřové stehno nakrájíme na řízky, osolíme, postrašíme mleto červenou paprikou a mletým pepřem z obou stran. Poté je přes igelitový sáček rozklepeme, aby pepř a mletá paprika "šla" do masa.
Na dno Jánské mísy nebo pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, na to maso, rajčata a salám.
Omáčka: Ve šlehačce rozmícháme kečup, česnek, okořeníme, osolíme a přidáme pokud máme sójovou omáčku, nebo worchestrovou omáčku.
Dobře utřeme, nalijeme na maso, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečime 1,5 hod.. při 250 stupních.