Vepřová kapsa plněná sýrem a měkým salámem
Vepřová kapsa plněná sýrem a měkým salámem
Potřebujeme:
vepřové kotlety s kostí, tvrdý sýr, měký salám, sůl, pepř, olej, mletou červenou papriku, cibuli, hladkou mouku (solamyl)
Jak na to:
Vepřové kotlety si vykostíme a z kostí můžeme uvařit vývar. Maso si naklepeme, osolíme, okořeníme a plníme směsí nastrouhaného tvrdého sýra a na nudličky krájené měké salámy.
Děláme kapsy, které spojíme párátky. Prudce opečeme na oleji z obou stran a vkládáme do připraveného cibulového základu (na oleji si orestujeme cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme vodou) a dusíme do měka (v tlakovém hrnci asi 15 minut).
Když je maso měké vyjmeme na talíř, šťávu zahustíme hladkou moukou nebo solamylem a kapsy vložíme zpět do omáčky. Můžeme podávat s opékanými bramborami a rýží.