Šalvějové medailónky na špízu s čerstvou grilovanou kukuřicí
Šalvějové medailónky na špízu s čerstvou grilovanou kukuřicí
Potřebujeme:
600 g vepřové panenky, 100 g šalvěje, 200 g uzeného bůčku, 200 g plátků uzené prorostlý slaniny, olivy plněné paprikou, kukuřičné SULKO, olej, máslo, sůl, mleté černé koření
Jak na to:
Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm tlusté plátky, osolíme, okořeníme a na každý medailónek položíme dva šalvějové listy. Plátky bůčku ovineme kolem medailónku tak, aby šalvějový lístek nepropadl. Medailónky a olivy střídavě napichujeme na špíz, opečeme ve středně rozehřáté pánvi a na závěr asi 10 minut dopečeme v troubě. Kukuřičné klasy necháme okapat, potřeme máslem a opékáme spolu se slaninou asi 10 minut. Pokud je kukuřice čerstvá, opékáme déle - přibližně 15 minut. Podáváme s medailónky.