Kotlety s pikantní omáčkou
Kotlety s pikantní omáčkou
Potřebujeme:
1 kg kotlety bez kosti v celku, 4 cibule, česnek, 3 PL kečupu, 2 PL plnotučné hořčice, worčestrovou omáčku, bílé mleté koření, chilli koření, 2 dcl bílého vína
Jak na to:
Kotletu důkladně potřete česnekem a osolte, lehce okořeňte bílým pepřem a pečte při 170 ° C. Po 1 hod.. přidejte na osminky nakrájenou cibuli a pečte dalších 30 min. při teplotě 200 ° C. Maso vyjměte a vzniklou šťávu rozmixujte a vlijte zpět na pánev. Přidejte víno, kečup, hořčici, worčestrovou omáčku a chilli koření. Uzené maso dejte prohřát nad páru. Maso Nakrájejte na tenké plátky a klaďte na talíř. Na talíři přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
TIP: Při přípravě omáčky se řiďte hlavně svojí chutí a množství přísad upravte podle sebe.