Domácí vařená šunka

 

Domácí vařená šunka

Potřebujeme:

1, 5 kg vepřového plece, 25 g rychlosoli, ¼ l vody, 5 zrnek celého pepře, sáček na tlačenku nebo užší mikrotenové sáčeky

Jak na to:

Omyté maso pokrájajte na menší kousky, vložte do větší nádoby, posypte rychlosolí a polejte vodou. Všechno dokonale promíchat (nejlépe rukou) a na 2 hod.. Dejte do ledničky.

Potom směs znova dobře promíchejtea natlačte do kapsy tak, aby mezi kousky masa nezůstal vzduch. Kapsu z obou stran uvažte pevnou nití, vložte do hrnce s vodou a vařte mírným varem asi 3 hod..

Sáček s uvařenou šunkou, dejte do mělké nádoby a nechte vychladnout. Potom obal odstraňte a šunku posypte potlučeným pepřem. Podávejte s vařenýmy vajíčky, případně se zeleninou.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus