Chilli kotlety s pomeranči s tymiánovým zelím

Chilli kotlety s pomeranči s tymiánovým zelím

Potřebujeme:

1 kg vykostěných kotlet 2 cibule, 2 PL pamerančového džemu, 4 PL sladké chilli omáčky, 3 PL sójové omáčky, 1 PL oleje, 3 dl suchého vína, 2 pomeranče, 1 PL másla, tymián, chilli na ozdobu, ½ kg kysaného zelí, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 svazek tymiánu, 2 PL sádla, 2 ks jalovce, cukr, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Kotlety umyjte a osušte. Cibuli očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Spolu s masem dejte na pekáč s olejem a pečte 20 min. v troubě předehřáté na 200 ° C.

Pomerančový džem smíchejte s chilli a sójovou omáčkou a částí směsi potřete maso. Přidejte víno a pečte dalších 30 min., Přičemž občas potírejte zbytkem pomerančové směsi.

Cibuli, česnek a tymián očistěte, najemno nakrájejte a opečte na rozehřátém sádle. Přidejte jalovec a kysané zelí a přikryté duste asi 30 min. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.

Pomeranče oloupejte, rozdělte na měsíčky a krátce opečte na rozehřátém másle. Maso vyjměte z trouby a uložte na teplé místo. Výpek dejte do nádoby a dochuťte solí, pepřem. Maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a ozdobte tymiánem. Podávejte se pomeranči a vařenými bramborami.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus