Telecí řízky na likérovém víně
Telecí řízky na likérovém víně
Potřebujeme:
4 telecí řízky, 30 g másla, 1 dcl likérového vína nebo vermutu, petrželová nať, 1PL hladké mouky, 2 dcl hovězího vývaru, 1 cibule, olej, černý nebo bílý pepř a sůl
Jak na to:
Maso vyklepeme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a máslo, položíme pláty masa a zprudka zarestujeme. Po chvíli oheň stáhneme, maso podlejeme vývarem a necháme dusit. Měké maso vyjmeme a shromažďujeme teplé. Do výpeku přidáme na jemno nakrájenou cibuli a když je sklovitá vlejeme vermut. Omáčku povaříme a v případě potřeby můžeme přepasírovat. Jemnou šťávou přelijeme maso, dozdobíme petrželkou a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovým pyré.