Telecí na smetaně
Telecí na smetaně
Potřebujeme:
600 g telecího stehna, 1 cibule, 200 g žampionů (mohou být i jiné houby), 200 ml bílého vína, 200 ml smetany, 1 PL hladké mouky, mleté bílé koření, sůl, olej
Jak na to:
Omyté maso pokrájajte na menší kousky, osolte a prudce opečte na oleji. Opečené maso dochuťte mletým bílým pepřem, chvíli poduste, vyjměte z pánve a odložte na vyhřívaný talíř.
Ve výpeku opražte nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené žampiony. Podle chuti osolte a okořeňte. Duste dokud se tekutina neodpaří, pak přilejte víno a ještě chvíli poduste.
Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji do omáčky a za stálého míchání povařte. Když omáčka zhoustne, odstavíme ji a vložíme do ní udusené maso. Podávejte s těstovinami nebo noky, ozdobíme posekanou petrželkou.