Telecí na italský způsob
Telecí na italský způsob
Potřebujeme:
60 dkg telecí plece, 1 lžíci olivového oleje, 5 dkg másla, 4 dkg šunky, 1 cibule, 2 dcl toskánského vína bílého, sůl, pepř, 20 dkg nových brambor, 1 lžíci nasekané zelené petrželky, kousek citronové kůry, česnek
Jak na to:
Telecího maso nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji s máslem a drobnou nasekanou šunkou a cibulí.
Podlejeme bílým vínem, osolíme, okořeníme a velmi zvolna dusíme.
Několik minut před měké přidáme oloupané, překrojené nové brambory a dusíme ještě 15 minut.
Hotový pokrm dáme na teplou mísu, posypeme směsí nastrouhané citrónové kůry, drobno sekaný česnek a zelenou petrželku. Podáváme s bílým chlebem nebo se salátem.