Milánská specialita

Milánská specialita  

Potřebujeme:

4 kusy telecího masa, 250 ml masového vývaru, 400 g rajčat, 500 g zelené fazolky, 50 g másla, 30 g parmazánu, 3 mrkve, 3 celerové stonky, 3 cibule, 4 stroužky česneku, petrželová nať, 4 PL oleje, 2 PL másla, čerstvý tymián, bobkový list, pepř, postrouhaná kůra z citronu, sůl

Jak na to:

Maso orestujeme na oleji, přidáme polovinu nakrájené mrkve, celeru a cibule. Ochutíme česnekem, tymiánem, bobkovým listem a petrželkou. Cibuli, česnek a petrželku posekáme a s fazolky orestujeme na másle. Polovinu pokrájených rajčat smícháme s částí vývaru, osolíme, okořeníme a nalijeme na maso. Dusíme cca 45 min, pak přidáme zbytek zeleniny a vývaru a ještě dodusíme. Těsně před koncem přimícháme strouhaný parmazán. Hotové maso před servírováním posypeme "gremolátou" z česneku, petrželky a citronové kůry.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus