Okoun mořský na maďarský způsob

Okoun mořský na maďarský způsob

Potřebujeme:

1 kg vykuchání mořského okouna, 100 g másla, 2 cibule, 300 g zelené papriky, 300 g rajčat, 1 dl hovězího vývaru, 2, 5 dl zakysané smetany, 1 ČL mleté papriky, 1 ČL soli
Jak na to:

Z očištěného, vykuchaného, umytéhp a osušeného mořského okouna nakrájejte kusy a osolte (asi 200 g na porci). Na másle zpěňte na kolečka nakrájenou cibuli, posypte mletou paprijou, opražte, přikápněte trochu vývaru. Přidejte na nudličky nakrájenou papriku, na kousky nakrájené, oloupané rajčata, zalijte vývarem a krátce poduste. Do podušené zeleniny vložte připravené porce ryby, ty pod pokličkou duste asi 15 minut. Dušenou rybu zalijte rozmíchanou smetanou, podle potřeby dochuťte solí a společně krátce povařte. Při podávání porce mořského okouna polejte zeleninovou směsí se smetanou. Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na různé způsoby.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus