Rumové preclíky

Potřebujeme: 300g hladké mouky, 100g práškového cukru, 1 žloutek, špetka soli, 1 lžíce rumu, 200 g másla, mouka na válení 

Na polevu: 1 bílek, 1 lžíce rumu, 150 g moučkového cukru

Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme žloutek, rum a špetku soli, přidáme kousky másla a zpracujeme těsto do koule.Ťesto přikryjeme a necháme v chladu asi hodinu.Potom ho krátce znovu propracujeme, uděláme válec, ze kterého odkrajujeme kousky a znich formujeme malé preclíky.Rozložíme je na pomaštěný plech a upečeme je do světlerůžova.Z moučkového cukru, bílku a rumu uděláme bílou polevu, do které preclíky namáčíme nebo je polevou poléváme a necháme oschnout.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus