Jehněčí kotlety s knedlíkem a zelím

 Jehněčí kotlety s  knedlíkem a zelím

Potřebujeme: 

800 g jehněčích kotlet, 40 g pečiva, 4,5 g droždí, 1 l mléka, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g červené řepy, 80 g slaniny, 10 g škrobové moučky, grilovací koření, mořská sůl a pepř čtyř druhů 

Jak na to: 

Droždí rozmícháme v trošce teplého mléka a necháme nakynout. Do mouky přidáme sůl, vejce a rozšleháme v malém množství mléka, kvasnice a zbytek mléka dobře vypracujeme v těsto. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené pečivo a těsto necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejnoměrné díly a vyválíme na podlouhlé šišky. Hotové šišky se vloží do vroucí osolené vody a vaříme je asi 20-25 min. Během vaření se občas obrátí, uvařené se vyberou a popichajú vidličkou. Jehněčí kotlety se jemně překlepou, osolíme a okořeníme, upečeme je na horké desce z obou stran. Červenou řepu uvaříme ve slupce v osolené vodě. Uvařenou oloupeme a rozmixujeme mixérem na hustou kaši, dochutíme solí a kořením. Slaninu narežeme na jemné proužky, opečeme na pánvi. Když je slaninka pěkně opečená zahustíme zásyp škrobovou moučkou knedlík narežeme na stejně silné plátky a uložíme na talíř, červené zelí uložíme na kraj talíře, jehněčí kotlety řelijeme slaninovou omáčkou.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus