Velikonoční plněná hovězí

Velikonoční plněná hovězí

Potřebujeme:
¾ kg hovězího masa (falešná Rostbíf), 2 vejce uvařené natvrdo, 1 kapie, 150 g klobásy, olej, 1 cibule, 1 PL hořčice, 1 PL hladké mouky, Petrželová nať, mleté pepř, sůl

Jak na to:
Hovězí maso odblaňte, omyjte a osušte čistou utěrkou. Ostrým dlouhým nožem narežte kus masa tak, abyste vytvořili dostatečně hlubokou kapsu na naplnění. Klobásu po délce překrojte a vložte ji do sáčku společně s oloupanými vejci a kapii. Otvor uzavřete grilovacími jehlami, maso osolte a Okořeňte mletým pepřem.
Na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečte a přeneste do tlakového hrnce. Podlejte vodou, přidejte očištěnou pokrájenou cibuli, uzavřete a vařte 40 - 50 min.
Uvařené maso vyjměte a šťávu zahustěte hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody. Přidejte hořčici a za občasného míchání krátce povařte. Maso pokrájajte na tlustší plátky, uložte na uvařené těstoviny a podávejte s omáčkou, kterou před podáváním posypte posečenou petrželkou.

TIP: Plněné hovězí maso můžete připravit i klasickým způsobem. Rozdíl je v tom, že maso během dušení podle potřeby podlívate vodou a doba přípravy se prodlouží asi o 20 - 30 min.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus