Svíčková Esterházy

Svíčková Esterházy 
Potřebujeme:
plátky hovězích plátků, sůl, pepř, hladká mouka, kořenová zelenina, cibule, zrnka černého a nového koření po 4ks, bobkový list, kousek citronové kůry, citronová šťáva, 1,5 dcl, bílého vina, kyselá smetana, vývar

Jak na to:
Hovězí plátky naklepeme, po okrajích narežeme, osolíme okořeníme, obalíme v mouce a prudce opečeme. Orestujeme kořenovou zeleninu s cibulí, kořením, bobkovým listem, citronovou kůrou a zalijeme vývarem (i hovězím). Do této zeleniny pak přidáme opečené hovězí plátky, kterou dusíme do měkka. Potom hovězí plátky přeložíme, do šťávy přidáme víno, citronovou šťávu a převaříme. Zahustíme moukou a zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus