Sedmihradský tokáň

Sedmihradský tokáň 
Potřebujeme:
1 kg hovězího masa, 2 červené cibule, 100 g uzené slaniny, 60 g sádla, 200 ml bílého vína, 300 ml zakysané smetany, mouka, sůl, mleté černé koření, mletá červená paprika, nové koření, bobkový list, 2 stroužky česneku , šťáva z poloviny citronu, 1 KL plnotučné hořčice, voda

Jak na to:
Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a v sádle je dozlatova opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, rozdrcený česnek, posypeme je mletou červenou paprikou, přidáme koření a krátce společně podusíme. Potom přisypeme maso nakrájené na půl cm široké pásky, prudce ho opečeme, zalijeme asi 400 ml vody a 100 ml bílého vína a na mírném ohni dusíme pod poklicí, dokud maso nezměkne. Šťávu zahustíme zakysanou smetanou, do níž jsme zamíchali mouku, a dochutíme hořčicí a citronovou šťávou. Podáváme s dušenou rýží, špagetami, houskovými knedlíky nebo kukuřičnou kaší.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus