Plněný biftek se smetanovými bramborami

Plněný biftek se smetanovými bramborami
Potřebujeme:
80 dkg pravé hovězí svíčkové, 15 dkg anglické slaniny, 10 dkg nivy, 5 dkg lískových oříšků, olej, 1 kg brambor, 400 ml zakysané smetany, 20 dkg eidamu, 2 velké cibule, ½ hlávky česneku, vegeta, mleté bílé koření, mleté pepř, sůl

Jak na to:
Svíčkovou nakrájejte na vysoké hranoly, které pěstí naklepte. Osolte a vložte do vysoké vrstvy oleje a nechejte odležet 24 - 48 hod..
Brambory oloupejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na 2 mm plátky. Klaďte je na vymazaný plech a překládejte plátky cibule, drceným česnekem a strouhaným eidam. Celé zalijte smetanou a ochuťte vegetou a bílým pepřem. Pečte v troubě asi 90 min. při 170 ° C. Před dokončení brambor zvolte maso z oleje, osušte je a v polovině rozkrojte do 4 / 5. Lískové oříšky opražte na pánvi bez tuku. Potom je oloupejte a nasekejte na středně velké kousky, promíchané s roztlačenou nivou a touto směsí naplňte biftek. Pečlivě uzavřete a omotejte nakrájenými plátky anglické slaniny. Okořeňte bílým pepřem. Smažte na oleji a dávejte pozor aby niva nevytekla. Podávejte s brusinkou a s bramborami se smetanou nakrájené na čtverce.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus