Bourgignon

Bourgignon
 
Potřebujeme:

750 g hovězího masa (jehněčího), 3 velké cibule, 400 g mrkve, slanina, tymián, bobkový list, černé mleté koření, sůl, 1 l červeného vína

Jak na to:

Maso nakrájejte na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Všechno naklaďte do misky, střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve. Celé to zalijte vínem a přidejte koření. Nechte den a noc odležet v chladu.
Druhý den sceďte víno (ale nevylejte ho) a rozeberte jednotlivé složky. Na slanině nechte zesklovaťet cibuli pokrájenou na kostičky, přidejte maso, orestujte, poté přidejte mrkev. Zalijte vínem, ve kterém bylo maso naloženo a na mírném ohni nechte asi 3 hod.. pomalu bublat. Pokud se tato závěrečná fáze dělá v tlakovém hrnci, stačí vám 1 hod..
Nejlepší je podávat s bílým chlebem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus