Biftek na zeleném koření

Biftek na zeleném koření

Potřebujeme:

¾ kg hovězí svíčkové, šlehačka, zelený pepř, worčestrovou omáčku, mletý pepř, asi 60 dkg brambor, 4 vejce, 1 kápie, 10 dkg sýra, 5 dkg másla, 1 smetanu ke šlehání, 1 dcl mléka, petrželovou nať, sůl

Jak na to:

Plátky svíčkové trochu naklepte, osolte a pokapejte worčestrovou omáčkou a olejem - vetřete do masa a nechte chvíli v chladničce odležet. Brambory oloupejte a na opravdu malé kousky nasekejte kápie a petrželku, promíchejte a poklaďte na plátky másla do pekáče. Zakryjte plátkem alobalu a dejte do trouby zapéct na 25 min. Poté zalijte směsí z vajec, šlehačky, mléka, nastrouhaného sýra a soli. Dopékejte ještě 40 - 50 min.
Naložené maso prudce osmažte na oleji asi 4 min. z každé strany. Odložte bokem. Do výpeku přidejte pár kapek worčesterové omáčky, šlehačku, 1-2 ČL pepře a na prudkém ohni za stálého míchání nechte zhustit. Touto omáčkou biftek přelijte a podávejte se zapečenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus